Boerderij 2

Wie woont er op de boerderij?

Wie komt oogsten wordt verwelkomd door een 20-tal kippen. Zij zitten vooraan in een grote kippenren van wel 1.000m². Zijn ze daar niet? Dan is de kans groot dat ze op het veld zitten. Want ze hebben een mobiel kippenhok op wielen waardoor ze na een groenteteelt ook even op het veld kunnen lopen. Ze helpen trouwens ook bij het kapot maken van de groenbemesters wanneer er geplant moet worden.

Naast de kippen is er ook een reële kans dat je Pesto, Olive of Oreo tegenkomt. Onze 3 boerderijkatten. Pesto is de mama van Olive en Oreo. Oreo is de jongste van de bende en is blind geboren. Omwille van haar veiligheid vertoeft ze voornamelijk binnen. Maar wanneer het goed weer is en we een oogje in het zeil kunnen houden, mag ze ook buiten. Je zou het haar niet aangeven dat ze blind is want ze loopt rond, vangt vliegen, springt in bomen, loopt achter Olive en Pesto, noem maar op!

En de persoon die je het meeste zal tegenkomen is natuurlijk boer Pieter-Jan, die er alles aan doet om het de mensen en dieren naar hun zin te maken en te zorgen voor een goede oogst.