Groenten en fruit

Sinds begin 2019 groeien er op de velden van ’t Groenselveld een 70-tal seizoensgebonden groenten. Sla, radijs, ui, bloemkool, prei, broccoli, aubergine, tomaat, pompoen, courgette zijn enkele voorbeelden.

Al deze groenten worden door jullie, als oogstaandeelhouder geplukt.
Je betaalt aan het begin van het oogstjaar een vast bedrag en wordt zo aandeelhouder in de oogst. Je deelt dus een heel jaar lang mee in de opbrengst van het land en je ondersteunt de werking van de boerderij.

Inschrijven kan enkel met het hele gezin.

Niet overal worden er groenten geplant. Vaak krijgen de groenteblokken rust en worden er groenbemesters ingezaaid. Hierdoor wordt de bodem geoptimaliseerd en putten we deze niet uit.
Bomen, struiken, hagen en houtkanten krijgen ook hun plaats op de boerderij.

Een gezonde bodem zorgt voor gezonde kwalitatieve groenten.

Veel groenten zullen jullie kennen, maar we proberen je steeds te verrassen met enkele onbekende groenten.
Dankzij 3 grote tunnelserres kunnen we in de zomermaanden genieten van aubergines, komkommers, tomaten, paprika’s en enkele meloenen.

Ook kruiden kennen hun plaats op de boerderij. De eenjarige kruiden zoals peterselie, selder, basilicum,… zijn te vinden op het veld. Vooraan op de boerderij vind je tussen de fruitbomen (appels en peren) de vaste kruidentuin. Hier groeien verschillende soorten munt, salie, bieslook,…

Als oogstaandeelhouder heb je ook inspraak in keuze van de teelten.
Elk jaar wordt er samengezeten met de oogstaandeelhouders waar we de teeltplannen en de financiƫle kant van het verhaal bekijken.

Wat mag je verwachten als oogstaandeelhouder?
Zoals het woord het zegt, krijg je een aandeel in de oogst.
Er wordt gefocust op de teelt van groenten, maar ook peren, appels, kersen, aardbeien, rabarber en wat kleinfruit behoren tot je aandeel. In de toekomst komen er ook pruimen, perziken en kweeperen bij. Deze bomen werden ondertussen al geplant maar moeten nog enkele jaren groeien.

Tijdens het oogsten kan je genieten van de rust en de groene omgeving.

Wekelijks krijg je een oogstmail met informatie over het reilen en zeilen van de boerderij, en wat er zoal te oogsten valt.

Een oogstjaar start op 1 april en eindigt 31 maart.

Wat kost een oogstaandeel?
Als volwassene betaal je ongeveer 1 euro per dag. Voor kinderen betaal je een kleiner bedrag afhankelijk van de leeftijd.
Het oogstaandeel wordt in het begin van het oogstjaar betaald.

Meer informatie kan je bekomen op een infomoment ter plaatse.