GROENTEN

’t Groenselveld

Op ‘t Groenselveld kan je 7/7 van zonsopgang tot zonsondergang zelf je groenten, fruit en kruiden komen oogsten. Hiervoor betaal je aan het begin van het oogstjaar een vast bedrag en word je aandeelhouder in de oogst. Zo ondersteun je de werking van de boerderij en geniet je een volledig jaar van de opbrengst van het veld. Deelnemers zien wat er op het bedrijf gebeurt en hoe alles groeit. Dit is een leuk en leerrijk proces voor zowel jong als oud.

Je hoeft niet enkel te oogsten maar je kan ook wat tijd nemen om te ontspannen en te genieten van de natuur. In de zomermaanden kan je zelfs genieten van een goed boek, want er is een kleine bibliotheek ter beschikking voor alle deelnemers.

Bomen, struiken, hagen en houtkanten krijgen ook hun plaats op de boerderij en zorgen ervoor dat het volledige veld een grotere weerstand heeft tegen ziektes en plagen. Dat is belangrijk want alles gebeurt biologisch en pesticidenvrij. Je leest meer over de visie van boer Pieter-Jan bij visie van de boer.

Wat mag je verwachten als oogstaandeelhouder?

Als oogstaandeelhouder oogst je de hoeveelheid die jij of jouw gezin nodig heeft voor vers gebruik. De meeste mensen komen één keer per week oogsten, maar meerdere keren mag ook.

✓ Een heel jaar lang je aandeel in de oogst
✓ Seizoensgebonden groenten en kruiden
✓ Seizoensgebonden fruit: appels, peren, aardbeien, rabarber en kleinfruit
✓ wekelijkse oogstmail
✓ rust
✓ groene omgeving
✓ Oogstgeluk
✓ Oogstfeest en andere activiteiten
✓ Inspraak in de teelten

Wat hebben onze 4 seizoenen te bieden?

Afhankelijk van de omstandigheden zoals het weer, insecten, … kan dit variëren

Meer informatie kan je bekomen op een infomoment ter plaatse.