BLOEMEN

’t Blommeveld

Op ’t Blommeveld kan je tijdens de zomermaanden je eigen boeket komen oogsten.  Dit kan 7/7 van zonsopgang tot zonsondergang. Hiervoor kies je uit een klein of een groot aandeel aan het begin van het nieuwe seizoen.

‘t Blommeveld is een onderdeel van ’t Groenselveld, de percelen liggen naast elkaar.

t Blommeveld werkt zoals ‘t Groenselveld volgens het principe van een CSA (Community Supported Agriculture), waar mensen hun eigen biologische groenten, fruit en/of bloemen oogsten.

De bloemen groeien in volle grond, op natuurlijke wijze, zonder pesticiden, kunstmeststoffen, … met een lage ecologische voetafdruk tot gevolg.
Er wordt gestart met een zaadje in het voorjaar, na enkele maanden in weer en wind, krijgen we uiteindelijk een mooie bloem als resultaat. De basis voor een mooi en duurzaam boeket.
Sommige zaadjes geven 1 bloem, andere geven er meerdere.
Sommige moeten in maart gezaaid worden, andere pas in mei.
Je hoeft hier niet over wakker te liggen, het zaaien, planten, bemesten wieden en onderhouden van het bloemenperceel gebeurt allemaal door boer Pieter-Jan. Jij mag je focussen op het oogsten van je gezonde boeket.

Wat mag je verwachten als oogstaandeelhouder?

 • Zoals het woord het zegt, krijg je een aandeel in de oogst. 
 • Wekelijks of 2-wekelijks kom je je eigen boeket oogsten. Je hebt keuze uit verscheidene bloemen en kleuren. Meer dan 50 soorten bloemen zitten in het aanbod.  
 • Bij de start van het bloemenseizoen oogst je kleine boeketjes, tijdens de bloemenpiek oogst je grotere boeketten.
 • De eerste bloemen kan je plukken vanaf eind juni , de laatste oogst je in oktober. Gedurende de zomer is het mogelijk om bloemen te drogen zodat je ook in de winter van een mooi droogboeket kan genieten. Er zitten droogbloemen in het assortiment.
 • Wekelijks krijg je een oogstmail met informatie over het reilen en zeilen van de boerderij, en wat er zoal te plukken valt. Ingestuurde foto’s van boeketten krijgen ook een plaats in deze mail. Op deze manier krijgen jullie regelmatig voorbeelden en kun je je bloemschiktalent beter ontwikkelen.
 • Tijdens het oogsten kan je genieten van de rust en de groene omgeving.

Een boeket

 • Bevat gemiddeld 20-25 bloemstelen.
 • Bewaart minstens één week, verser kan niet dan rechtstreeks van het veld.
 • Mag je cadeau geven aan iemand anders, maar kom je wel zelf oogsten.
 • Kan je nog langer bewaren door enkele tips op te volgen:
 1. Oogst ’s morgens of ’s avonds (vooral tijdens warme zomerdagen).
 2. Snijd thuis de stelen onderaan schuin af en verwijder de onderste bladeren.
 3. Plaats je bloemen niet in de buurt van je fruitschaal. Fruit verspreidt ethyleengas waardoor je bloemen sneller zullen verwelken.
 4. Ververs regelmatig je water.

Bloemenbon

Kreeg je een cadeaubon om één of meerdere boeketten te oogsten? Leuk! Dan ben je welkom gedurende de maanden juli-september. Kom naar het veld met je bloemenbon tussen 9u en 21u en je vindt er alle informatie die je nodig hebt om een mooi boeket te maken.
Vergeet je schaar/mes en je emmer/vaas niet!
Kreeg je een cadeaubon om iedere week, of iedere 2 weken een boeket te oogsten? Nog leuker! Stuur dan een mail naar info@tgroenselveld.be en bekom alle informatie! Vanaf dan krijg je iedere week een oogstmail.

Wil je een bloemenbon cadeau geven? Stuur dan een mail naar info@tgroenselveld.be

Meer informatie kan je bekomen op een infomoment ter plaatse.