’t Blommeveld


Op ’t Blommeveld kan je tijdens de zomermaanden je eigen boeket komen oogsten. ’t Blommeveld is een onderdeel van ’t Groenselveld, de percelen liggen naast elkaar.

De bloemen groeien in volle grond, op natuurlijke wijze zonder pesticides, kunstmeststoffen,… met een lage ecologische voetafdruk tot gevolg.
Er wordt gestart met een zaadje in het voorjaar, na enkele maanden in weer en wind, krijgen we uiteindelijk een mooie bloem als resultaat. De basis voor een mooi en duurzaam boeket.
Sommige zaadjes geven 1 bloem, andere geven er meerdere.

Je hoeft hier niet over wakker te liggen, het zaaien, planten, bemesten, onderhouden van het bloemenperceel gebeurt allemaal door de boer.

Jij mag je focussen op het oogsten van je gezonde boeket.

Bij de start van het bloemenseizoen oogst je kleine boeketjes, tijdens de bloemenpiek oogst je grotere boeketten.

Elk boeket bevat gemiddeld 20 bloemstelen en bewaart minstens 1 week. Je bent uiteraard vrij om je bloemenpracht cadeau te geven aan iemand anders. Je moet ze wel zelf komen oogsten.

Je kan ze nog langer bewaren door volgende regels te respecteren:
– Oogst ’s morgens of ’s avonds (vooral tijdens warme zomerdagen);
– Snij thuis de stelen onderaan schuin af en verwijder de onderste bladeren.
– Plaats je bloemen niet in de buurt van je fruitschaal. Fruit verspreidt ethyleengas waardoor je bloemen sneller zullen verwelken.
– Ververs regelmatig je water.

Wat mag je verwachten als oogstaandeelhouder bij ’t Blommeveld?
Zoals het woord het zegt, krijg je een aandeel in de oogst. Wekelijks of 2-wekelijks kom je je eigen boeket oogsten. Je hebt keuze uit verscheidene bloemen en kleuren. Meer dan 50 soorten bloemen zullen in het aanbod zitten.
De eerste bloemen kan je plukken vanaf eind juni , de laatste oogst je in oktober. Gedurende de zomer is het mogelijk om bloemen te drogen zodat je ook in de winter van een mooi droogboeket kan genieten.

Kreeg je een cadeaubon? Leuk! Dan ben je welkom gedurende de maanden juli-september. Neem dan even contact op via info@tgroenselveld.be

Wekelijks krijg je een oogstmail met informatie over het reilen en zeilen van de boerderij, en wat er zoal te plukken valt.
Ingestuurde foto’s van boeketten krijgen ook een plaats in deze mail.
Op deze manier krijgen jullie regelmatig voorbeelden en kun je je bloemschiktalent beter ontwikkelen.

Tijdens het oogsten kan je genieten van de rust en de groene omgeving.

Bij ’t Blommeveld is er keuze uit 2 verschillende arrangementen:
Groot aandeel: Wekelijks boeket – met een maximum van 300 bloemstelen: 215 euro;
Klein aandeel: Om de 2 weken een boeket – met een maximum van 150 bloemstelen: 125 euro.

Ieder aandeel bevat een oogstemmer die gebruikt wordt tijdens het oogsten van de bloemen. Op de boerderij zelf kan je deze vullen met enkele cm water. Op die manier zullen de snijbloemen langer vers blijven, en kan je er thuis dus langer van genieten.

Geef een bijzonder iemand 1 boeket (25 euro), een wekelijks of 2-wekelijks oogstaandeel cadeau met behulp van onze cadeaubon en tover een glimlach op zijn/haar gezicht.