’t Blommeveld

Kreeg je een cadeaubon om 1 of meerdere boeketten te oogsten? Leuk! Dan ben je welkom gedurende de maanden juli-september. Kom naar het veld met je bloemenbon tussen 9u en 22u en je vindt er alle informatie die je nodig hebt om een mooi boeket te maken.
Vergeet je schaar/mes en je emmer/vaas niet!

Kreeg je een cadeaubon om iedere week, of iedere 2 weken een boeket te oogsten? Nog leuker! Stuur dan een mal naar info@tgroenselveld.be en bekom alle informatie! Vanaf dan krijg je iedere week een oogstmail.


Op ’t Blommeveld kan je tijdens de zomermaanden je eigen boeket komen oogsten. ’t Blommeveld is een onderdeel van ’t Groenselveld, de percelen liggen naast elkaar.

De bloemen groeien in volle grond, op natuurlijke wijze, zonder pesticides, kunstmeststoffen,… met een lage ecologische voetafdruk tot gevolg.
Er wordt gestart met een zaadje in het voorjaar, na enkele maanden in weer en wind, krijgen we uiteindelijk een mooie bloem als resultaat. De basis voor een mooi en duurzaam boeket.
Sommige zaadjes geven 1 bloem, andere geven er meerdere.
Sommige moeten in maart gezaaid worden, anderen pas in mei.

Je hoeft hier niet over wakker te liggen, het zaaien, planten, bemesten wieden en onderhouden van het bloemenperceel gebeurt allemaal door boer Pieter-Jan.

Jij mag je focussen op het oogsten van je gezonde boeket.

Bij de start van het bloemenseizoen oogst je kleine boeketjes, tijdens de bloemenpiek oogst je grotere boeketten.

Elk boeket bevat gemiddeld 20 bloemstelen en bewaart minstens 1 week. Je bent uiteraard vrij om je bloemenpracht cadeau te geven aan iemand anders. Je moet ze wel zelf komen oogsten.

Je kan je boeket nog langer bewaren door volgende regels te respecteren:
– Oogst ’s morgens of ’s avonds (vooral tijdens warme zomerdagen);
– Snij thuis de stelen onderaan schuin af en verwijder de onderste bladeren.
– Plaats je bloemen niet in de buurt van je fruitschaal. Fruit verspreidt ethyleengas waardoor je bloemen sneller zullen verwelken.
– Ververs regelmatig je water.

Wat mag je verwachten als oogstaandeelhouder bij ’t Blommeveld?
Zoals het woord het zegt, krijg je een aandeel in de oogst. Wekelijks of 2-wekelijks kom je je eigen boeket oogsten. Je hebt keuze uit verscheidene bloemen en kleuren. Meer dan 50 soorten bloemen zitten in het aanbod.
De eerste bloemen kan je plukken vanaf eind juni , de laatste oogst je in oktober. Gedurende de zomer is het mogelijk om bloemen te drogen zodat je ook in de winter van een mooi droogboeket kan genieten.

Wekelijks krijg je een oogstmail met informatie over het reilen en zeilen van de boerderij, en wat er zoal te plukken valt.
Ingestuurde foto’s van boeketten krijgen ook een plaats in deze mail.
Op deze manier krijgen jullie regelmatig voorbeelden en kun je je bloemschiktalent beter ontwikkelen.

Tijdens het oogsten kan je genieten van de rust en de groene omgeving.

Bij ’t Blommeveld is er keuze uit 2 verschillende arrangementen:
Groot aandeel: 15 boeketten (= ongeveer 1 boeket per week) – met een maximum van 300 bloemstelen: 215 euro;
Klein aandeel: 7 boeketten (=ongeveer 1 boeket iedere 2 weken) – met een maximum van 140 bloemstelen: 125 euro.

Ieder aandeel bevat een oogstemmer die gebruikt wordt tijdens het oogsten van de bloemen. Op de boerderij zelf kan je deze vullen met enkele cm water. Op die manier zullen de snijbloemen langer vers blijven, en kan je er thuis dus langer van genieten.

Geef een bijzonder iemand 1 boeket (25 euro), een wekelijks of 2-wekelijks oogstaandeel cadeau met behulp van onze cadeaubon en tover een glimlach op zijn/haar gezicht.